INUNDAŢII în North Carolina: Două persoane au murit în regiunea Piedmont - VIDEO

Două persoane au murit înecate în regiunea Piedmont, în statul american North Carolina, în urma urma unor inundaţii provocate de ploi, determinând autorităţile să închidă zeci de drumuri în ţinutul Catawba.

216 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢII în North Carolina: Două persoane au murit în regiunea Piedmont - VIDEO

Inundaţii în North Carolina: Două persoane au murit în regiunea Piedmont (Imagine: Captura video)

Corpul unui bărbat, luat de curent în timp ce înota într-un pârâu umflat din cauza precipitaţiilor abundente, în vestul statului North Caroliona, a fost găsit de autorităţi duminică, au anunţat autorităţile. Corpul unui copil, luat de asemenea de curenţi puternici, a fost găsit sâmbătă seara. Cele două înecuri au avut loc în regiunea Piedmont, relatează CNN.

De asemenea, echipe de intervenţie au acţionat la salvarea unor persoane blocate din cauza unor inundaţii, închizând, sâmbătă, zeci de drumuri.

Delilah Lovett, în vârstă de 10 ani, şi Juan Alberdi, în vârstă de 48 de ani, din Huntersville, membri ai unor familii care au venit împreună să viziteze zona, înotau într-o zonă pe Wilson's Creek, în ţinutul Caldwell sâmătă seara, a declarat şeriful ţinutului. Ploaia, care s-a oprit între timp, a crescut nivelul pârâului cu aproximativ 60 de centimetri faţă de nivelul obişnuit şi a creat "curenţi foarte rapizi", potrivit departamentului şerifului.

Corpul lui Delilah a fost găsit caiacişti după o oră de la dispariţia fetei, potrivit aceleiaşi surse. Corpul lui Alberdi a fost găsit în urma unor eforturi de căutare duminică, la o distanţă de aproximativ o jumătate de kilometru nord de locul în care a intrat în apă,potrivit unei purtătoare de cuvânt a ţinutului Caldwell, LouAnne Kincaid.

Oficiali din ţinutul Catawba au anunţat zece operaţiuni de salvare a unor bunuri ale locuitori, afectaţi de viituri sâmbătă după-amiaza, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de intervenţie. Aproximativ 52 de drumuri au fost închise în ţinut, şase dintre ele riscând să rămână închise pentru următoarele trei luni, potrivit aceleiaşi surse.

În ţinutul Lincoln, nivelul precipitaţiilor a atins până la 25 de centimetri în decurs de 12 ore, potrivit unui purtător de cuvânt. Cinci persoane au fost salvate până sâmbătă după-amiaza, însă operaţiunile au fost oprite, în urma retragerii apelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici