Iordania anunţă că întrerupe relaţiile diplomatice cu Coreea de Nord

Oficialii Iordaniei au anunţat, joi, că au decis întreruperea relaţiilor diplomatice cu Coreea de Nord, pentru a se alinia politicilor aliaţilor Iordaniei faţă de regimul de la Phenian, relatează site-ul postului France 24.

1132 afișări
Imaginea articolului Iordania anunţă că întrerupe relaţiile diplomatice cu Coreea de Nord

Iordania anunţă că întrerupe relaţiile diplomatice cu Coreea de Nord

Decizia de rupere a relaţiilor diplomatice cu statul nord-coreean a fost luată printr-un decret regal, care prevede retragerea ambasadorului iordanian din Coreea de Nord şi retragerea acreditărilor ambasadorului nord-coreean de la Amman.

”Decizia a fost luată în conformitate cu politica aliaţilor Iordaniei în această problemă”, a declarat un oficial al Guvernului iordanian, adăugând că Ammanul şi Phenianul nu au avut niciodată relaţii strânse.

Decizia a fost luată în contextul în care, la sfârşitul lunii noiembrie a anului 2017, Statele Unite au cerut comunităţii internaţionale să rupă relaţiile diplomatice şi economice cu Coreea de Nord, pe fondul ameninţărilor reprezentate de repetatele teste balistice şi nucleare efectuate de regimul de la Phenian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici