Iranul nu va avea arma nucleară, promite Netanyahu la Moscova

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că Iranul nu va avea arma nucleară, în faţa reprezentanţilor comunităţii evreieşti locale, în a doua zi a unei vizite la Moscova.

618 afișări
Imaginea articolului Iranul nu va avea arma nucleară, promite Netanyahu la Moscova

Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Promit că Iranul nu va avea arma nucleară", a declarat Netanyahu, după ce a denunţat afirmaţiile pe care ayatollahul Ali Khamenei le-a făcut cu o zi înainte, şi anume că statul israelian este "sortit dispariţiei".

"Ieri, liderul suprem iranian, Khamenei, a spus «moarte Americii, moarte Israelului, evreii nu sunt fiinţe umane»", a declarat Netanyahu.

"Un asemenea Iran nu trebuie să aibă arma nucleară", a adăugat el, în această primă reacţie faţă de declaraţiile liderului suprem iranian.

Într-un discurs difuzat în direct la televiziune, Khamenei a declarat miercuri că "fundamentele regimului sionist au fost slăbite foarte puternic şi acesta este sortit dispariţiei".

Ayatollahul Khamenei a refuzat orice pas înapoi în privinţa "drepturilor nucleare" ale ţării sale, afectând negocierile reluate miercuri între Iran şi Grupul 5+1 (China, Franţa, Marea Britanie, Rusia, Statele Unite şi Germania) la Geneva.

Netanyahu a insistat miercuri, la Moscova, asupra necesităţii unei "soluţii adevărate" la problema dosarului nuclear iranian, la finalul unei întâlniri cu preşedintele Vladimir Putin, în cadrul unei campanii vizând să împiedice orice acord în cadrul negocierilor în curs la Geneva.

Putin şi-a exprimat speranţa ca o soluţie "reciproc acceptabilă să fie găsită în viitorul apropiat".

Premierul israelian nu a reuşit să îl convingă pe Putin să se alătură poziţiei sale ostile faţă de acordul cu privire la dosarul nuclear iranian negociat în prezent la Geneva, scria presa israeliană joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici