Israelul salută decizia UE de catalogare a aripii militare a Hezbollah drept organizaţie teroristă

Tzipi Livni, ministrul israelian al Justiţiei, a salutat decizia UE de introducere a aripii militare a mişcării şiite Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste.

108 afișări
Imaginea articolului Israelul salută decizia UE de catalogare a aripii militare a Hezbollah drept organizaţie teroristă

Tzipi Livni, ministrul israelian al Justiţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Salut anunţul Uniunii Europene. (...) În sfârşit, după ani de deliberări, afirmaţia conform căreia Hezbollah este un partid politic legitim a fost invalidată. Acum este clar pentru toată lumea că Hezbollah este o organizaţie teroristă", a afirmat Livni.

Miniştrii de Externe ai statelor europene au decis luni să introducă aripa militară a Hezbollah pe lista oficială a entităţilor teroriste, dând asigurări că dialogul cu liderii politici va continua.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah era deja considerată organizaţie teroristă de Statele Unite, Marea Britanie, Olanda şi Australia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici