Iulia Timoşenko, reţinută pentru interogatoriu

Parchetul general a anunţat marţi că a reţinut-o temporar pe fostul premier Iulia Timoşenko, afirmând că această măsură a fost necesară pentru încheierea anchetei demarate împotriva ei, relatează Kyiv Post, în ediţia electronică.

1068 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko, reţinută pentru interogatoriu

Iulia Timoşenko, reţinută pentru interogatoriu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pe baza unei decizii a tribunalului regional din Kiev, Timoşenko a fost reţinută. În prezent se desfăşoară acţiuni investigative", a declarat Oleh Puşkar, un oficial din cadrul Parchetului.

Potrivit lui Puşkar, o astfel de măsură era necesară pentru că "Timoşenko a sabotat ancheta". El a precizat că fostul premier va fi eliberat în curând.

"În acest moment, Timoşenko este interogată. După încheierea interogatorului, ea va putea pleca acasă", a adăugat Puşkar.

Timoşenko a fost reţinută imediat ce a ajuns la Parchet, unde fusese chemată pentru interogatoriu.

Timoşenko a fost inculpată pentru abuz de putere în cadrul unei anchete privind folosirea inadecvată a 380 de milioane de euro primiţi de Kiev în schimbul vânzării cotelor sale de emisii de CO2, în perioada în care conducea Guvernul.

Fondurile ar fi fost folosite de Guvern pentru a acoperi necesităţile sistemului de pensii. Timoşenko, ce a deţinut funcţia de premier din februarie până în septembrie 2005, apoi din decembrie 2007 până la începutul lui 2010, respinge aceste acuzaţii pe care le consideră politice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici