Japonia cere Rusiei suplimentarea gazului furnizat

Japonia a cerut Rusiei suplimentarea gazului furnizat, în contextul în care arhipelagul nipon se confruntă cu probleme energetice după seismul de vineri, anunţă Guvernul de la Moscova. Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a declarat sâmbtătă că tot ajutorul necesar va fi acordat Japoniei, după seismul de vineri urmat de un tsunami devastator.

49 afișări
Imaginea articolului Japonia cere Rusiei suplimentarea gazului furnizat

Japonia cere Rusiei suplimentarea gazului furnizat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vecinii noştri se confruntă cu o mare tragedie", a spus Putin, subliniind că Japonia este "un partener fiabil de mulţi ani".

"Trebuie să facem tot posibilul pentru a ajuta Japonia în această situaţie, în pofida problemelor pe care le-am moştenit din trecut", a precizat Putin, referindu-se la diferendul teritorial privind insulele Kurile.

Vicepremierul rus responsabil de Energie, Igor Secin, a anunţat că Japonia ceruse companiei ruse Gazprom să suplimenteze furnizarea de gaz natural lichefiat.

Oficialul guvernamental rus a declarat că Rusia este pregătită să suplimenteze şi exporturile de cărbuni către Japonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici