John Kerry acuză Rusia că favorizează escaladarea conflictului din Siria de către Bashar al-Assad

Secretarul de Stat american, John Kerry, a acuzat luni Rusia că "favorizează escaladarea" conflictului de către preşedintele sirian Bashar al-Assad după negocierile de la Geneva, destinate să pună capăt celor trei ani de conflict sângeros.

365 afișări
Imaginea articolului John Kerry acuză Rusia că favorizează escaladarea conflictului din Siria de către Bashar al-Assad

John Kerry acuză Rusia că favorizează escaladarea conflictului din Siria de către Bashar al-Assad

"Regimul face obstrucţie, nu a făcut nimic altceva decât să continue să îşi bombardeze propriul popor cu barili de explozibili şi să îşi distrugă propria ţară. Iar eu regret că trebuie să spun că face acest lucru cu ajutorul Iranului, Hezbollah şi Rusiei", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă la Jakarta.

"Rusia trebuie să ia parte la soluţie în loc să furnizeze mai multe arme şi mai mult ajutor (regimului sirian), astfel încât să favorizeze escaladarea conflictului de către Assad", a declarat şeful diplomaţiei americane.

La 15 zile după un prim eşec, o a doua sesiune de negocieri la Geneva între regim şi opoziţia siriană nu a permis niciun progres, iar viitorul acestor discuţii este de acum incert.

Conflictul s-a soldat cu peste 140.000 de morţi în aproape trei ani, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

De la începutul negocierilor, în ianuarie, la Geneva sub egida ONU, nu mai puţin de 6.000 de persoane au fost ucise, potrivit OSDO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici