Justiţia haitiană vrea să îi acuze pe cei zece americani de răpire de minori - VIDEO

Justiţia haitiană intenţionează să îi cerceteze pentru "trafic de copii, răpire de minori şi asociere cu infractorii" pe americanii arestaţi vineri, după ce au încercat să scoată din ţară circa 30 de copii, a anunţat luni procurorul.

31 afișări
Imaginea articolului Justiţia haitiană vrea să îi acuze pe cei zece americani de răpire de minori - VIDEO

Americanii acuzaţi de trafic de copii în Haiti ar putea fi judecaţi în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din cei zece, numai doi au fost audiaţi luni dimineaţa de un judecător al Direcţiei Centrale a poliţiei judiciare, unde sunt reţinuţi aceştia, a declarat Mazar Fortil, comisar interimar al Guvernului în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul de Primă instanţă din Port-au-Prince, echivalentul procurorului.

"Audierile continuă. Următoarea etapă este inculparea, fiind avute în vedere trei capete de acuzare: trafic de copii, răpire de minori şi asociere cu infractorii", a precizat acesta, adăugând că este prematur de spus dacă suspecţii ar putea fi judecaţi în Statele Unite.

Anterior, ministrul haitian al Culturii şi Comunicaţiilor a sugerat că această posibilitate nu este exclusă.

"Judecătorul va decide dacă vor fi judecaţi în Haiti sau în Statele Unite, potrivit legii haitiene", a declarat aceasta într-o conferinţă de presă.

Posibilitaea unui proces în afara statului Haiti ar putea fi justificată prin distrugerea sistemului judiciar, clădirea Parchetului din Port-au-Prince fiind singurul edificiu al Ministerului Justiţiei care a rămas în picioare, dar curtea acestuia este plină de corturi şi sinistraţi.

Ca majoritatea instituţiilor statului haitian, mijloacele Justiţiei au fost reduse la neant în urma catastrofei, în special prin distrugerea Palatului justiţiei şi decesul decanului tribunalului civil de primă instanţă, Rock Cadet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici