Kievul susţine că politicianul prorus arestat marţi mergea spre Transnistria. Rusia neagă legăturile

Administraţia de la Kiev a anunţat, miercuri seară, că politicianul ucrainean prorus Viktor Medvedciuk, arestat marţi, intenţiona să fugă în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, dar Administraţia de la Moscova a negat că ar avea contacte cu opozantul ucrainean.

857 afișări
Imaginea articolului Kievul susţine că politicianul prorus arestat marţi mergea spre Transnistria. Rusia neagă legăturile

Viktor Medvedciuk, considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost capturat marţi de agenţi ai Serviciului ucrainean de securitate (SBU).

Administraţia de la Kiev a anunţat că Viktor Medvedciuk intenţiona să aibă contacte cu agenţi ai Serviciului Federal de Securitate rus (FSB) în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, după care urma să fie transferat la Moscova. Medvedciuk a fost capturat la periferia Kievului, în timp ce se îndrepta spre frontiera Ucrainei cu Transnistria, o regiune separatistă moldoveană în care sunt trupe ruse.

Autorităţile ucrainene îl acuză pe Viktor Medvedciuk de trădare, dar acesta a negat acuzaţiile.

Preşedintele Volodimir Zelenski a propus eliberarea lui Viktor Medvedciuk într-un schimb de prizonieri cu Rusia. Dar Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că nu există contacte ale politicianului ucrainean prorus cu oficiali de la Moscova. "În privinţa schimbului de prizonieri, despre care indivizi de la Kiev vorbesc cu atâta pasiune, Medvedciuk nu este cetăţean rus şi nu are nicio legătură cu operaţiunea militară specială. Este un politician străin", a explicat Dmitri Peskov, citat de BBC News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici