Kosovo va obţine suveranitate deplină în septembrie, în urma încetării monitorizării internaţionale

Kosovo va obţine "suveranitate deplină" în septembrie, a decis luni, la Viena, Grupul de Orientare pentru Kosovo (ISG), alcătuit din ţări ca Statele Unite, unele membre ale Uniunii Europene (UE) şi Turcia, care au susţinut independenţa Kosovo, a anunţat şeful diplomaţiei austriece.

258 afișări
Imaginea articolului Kosovo va obţine suveranitate deplină în septembrie, în urma încetării monitorizării internaţionale

Kosovo va obţine suveranitate deplină în septembrie, în urma încetării monitorizării internaţionale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Monitorizarea internaţională" a Kosovo "ia sfârşit odată cu decizia de astăzi", a declarat Michael Spindelegger, ministrul austriac de Externe.

La reuniunea de la Viena a participat şi premierul kosovar, Hashim Thaçi.

Grupul de Orientare privind Kosovo (ISG) este format din 25 de state care au susţinut independenţa fostei provincii sârbe, proclamată pe 17 februarie 2008.

La acea vreme, mediatorul ONU, Martti Ahtisaari, adoptase un proces de proclamare a independenţei Kosovo "sub supraveghere internaţională", Administraţia de la Priştina find monitorizată de ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici