Kremlinul cataloghează "absurdă" ameninţarea SUA de a căuta "miliardele" lui Putin în Elveţia

Un purtător de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a catalogat duminică drept "absurdă" ameninţarea, evocată de către ziarul britanic The Times, cu sancţiuni americane vizând averea personală, de ordinul "miliardelor", pe care ar deţine-o, potrivit acestuia, Vladimir Putin în Elveţia.

1658 afișări
Imaginea articolului Kremlinul cataloghează "absurdă" ameninţarea SUA de a căuta "miliardele" lui Putin în Elveţia

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit AFP, The Times, care a publicat acest articol vineri, citând o sursă guvernamentală americană sub protecţia anonimatului, scrie că Statele Unite ar lua în calcul, în cazul în care Rusia va trimite trupe în Ucraina, să caute să-l sancţioneze pe Putin în mod personal, căutând şi blocând în bănci elveţine suma de "40 de miliarde de dolari" pe care acesta ar fi strâns-o în contul intereselor pe care le deţine în cadrul Gazprom şi altor grupuri în domeniul hidrocarburilor.

"Este evident o farsă din genul celor absurde", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, contactat duminică de postul de radio Ecoul Moscovei.

"Preşedintele nostru nu are, deci, de ce să se teamă în această privinţă?", a întrebat jurnalistul.

"În orice caz, nu din partea ziarului The Times. De ce trebuie să ne fie frică de sancţiuni care sunt, a fortiori, atât de absurde? Nu putem decât să râdem de sancţiuni atât de absurde", i-a răspuns Peskov.

Cotidianul britanic scrie că Statele Unite ar putea să ceară Elveţiei să coopereze cu scopul de a identifica depuneri sub nume false. Ziarul precizează că acest tip de căutări sunt încredinţate secţiei antiteroriste din cadrul Trezoreriei americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici