Kremlinul susţine modul în care a procedat poliţia la protestele pro-Navalnîi, care au dus la arestarea a peste 5.100 de persoane:”Trebuie să se ia măsuri împotriva participanţilor la aceste mitinguri ilegale”

  • Kremlinul a luat apărarea forţelor de securitate ruseşti după arestările în masă ale protestatarilor care au participat în weekend la mitinguri de susţinere a lui Alexei Navalnîi.
  • Peste 5.100 de manifestanţi au fost arestaţi în cel puţin 87 de oraşe din Rusia.
  • Duminică au avut loc demonstraţii în peste 100 de oraşe din Rusia, protestatarii cerând eliberarea lui Navalnîi.
986 afișări
Imaginea articolului Kremlinul susţine modul în care a procedat poliţia la protestele pro-Navalnîi, care au dus la arestarea a peste 5.100 de persoane:”Trebuie să se ia măsuri împotriva participanţilor la aceste mitinguri ilegale”

Foto: Profimedia

Kremlinul a luat apărarea forţelor de securitate ruseşti după arestările în masă ale protestatarilor care au participat în weekend la mitinguri de susţinere a lui Alexei Navalnîi, arestat la revenirea în Rusia.
 
"Desigur, poliţia trebuie să ia măsuri împotriva participanţilor la aceste mitinguri ilegale,” a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, notează dpa.
 
A existat un „număr destul de mare” de huligani şi provocatori care au manifestat „un comportament mai mult sau mai puţin agresiv faţă de autorităţi,” a spus Peskov, adăugând că a fost necesar să se aplice „severitatea deplină a legii”.
 
Peste 5.100 de manifestanţi au fost arestaţi în cel puţin 87 de oraşe din Rusia, potrivit unei organizaţii care monitorizează protestele, OVD Info. Printre ei se număra şi soţia lui Navalnîi, Julia Navalnaya, care a fost amendată cu 20.000 de ruble (264 de dolari).
 
Organizaţia s-a plâns de „acţiuni disproporţionat de brutale” ale forţelor de securitate împotriva manifestanţilor paşnici şi a spus că acesta reprezintă cel mai mare număr de arestări de când există organizaţia, de aproape 9 ani.
 
Poliţia a folosit spray-uri paralizante împotriva protestatarilor şi peste 50 de persoane ar fi fost bătute de poliţişti în timp ce erau reţinuţi, iar peste 90 de jurnalişti au fost arestaţi în 31 de oraşe.
 
"Poliţia a intervenit în mod deliberat în activitatea presei care dorea să raporteze despre proteste", a  precizat OVD. 
 
Duminică au avut loc demonstraţii în peste 100 de oraşe din Rusia, protestatarii cerând eliberarea lui Navalnîi.
 
Protestele au fost neautorizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici