Lava Vulcanului Pico do Fogo, din Cap Verde, a distrus două localităţi

Lava vulcanului Pico do Fogo din Cap Verde, aflat în erupţie din 23 noiembrie, a distrus două sate, 1.500 de locuitori fiind evacuaţi, anunţă autorităţile din republica situată în zona Macaronesia din Oceanul Atlantic.

145 afișări
Imaginea articolului Lava Vulcanului Pico do Fogo, din Cap Verde, a distrus două localităţi

Lava Vulcanului Pico do Fogo, din Cap Verde, a distrus două localităţi (Imagine: www.volcano.si.edu)

Erupţia vulcanului Pico do Fogo, cu înălţimea de 2.900 de metri şi situat pe Insula Fogo (în sudul arhipelagului), s-a intensificat duminică, a anunţat Arlindo Lima, şeful Serviciului de protecţie civilă din Cap Verde.

Lava a cuprins satele Bangaeira şi Portele. Locuitorii celor două sate, precum şi cei din Fonsaco şi Cha das Caldeiras au fost evacuaţi în urmă cu câteva zile.

"Localităţile Portela şi Bangaeira au fost distruse în totalitate", a precizat oficialul citat.

Precedenta erupţie a Vulcanului Pico do Fogo a avut loc în anul 1995.

Arhipelagul Cap Verde este format din zece insule situate în Oceanul Atlantic, la aproximativ 500 de kilometri vest de Senegal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici