Leancă: Ponta a spus că alegerile din Moldova din 2014 sunt mai importante decât cele din România

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a spus, luni, în şedinţa Guvernului de la Bucureşti, la care participa ca invitat, că premierul Victor Ponta a afirmat în cadrul unui interviu TV înregistrat că alegerile din Republica Moldova sunt mai importante decât cele din România, anul viitor.

541 afișări
Imaginea articolului Leancă: Ponta a spus că alegerile din Moldova din 2014 sunt mai importante decât cele din România

Iurie Leancă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"2014 pentru noi e un an crucial. Avem alegeri cam în aceeaşi perioadă ca şi dumneavoastră, dar domnul prim-ministru Ponta, adineauri, a zis la o emisiune pe care am avut-o împreună că alegerile din Republica Moldova sunt mai importante, poate, pentru destinul şi perspectiva ţării. Nu diminuez acum, domnule prim-ministru, importanţa alegerilor de la dumneavoastră, dar sigur că dorim ca, după alegerile din anul viitor, să facem aşa încât această alegere fundamentală pe care am făcut-o să fie una ireversibilă şi vom miza şi în continuare pe o interacţiune foarte strânsă cu dumneavoastră", le-a spus Iurie Leancă membrilor Guvernului român, făcând trimitere la Acordul de asociere a ţării sale cu UE semnat recent la Vilnius.

Totodată, premierul Republicii Moldova a precizat că participă pentru prima oară la o şedinţă de guvern desfăşurată în afara graniţelor Republicii Moldova, dar a menţionat că se simte foarte bine în "sala splendidă" în care avea loc reuniunea Executivului, arătând că limba este aceeaşi, iar pe masă se află sticle cu apă minerală de la acelaşi producător.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici