Liderii opoziţiei democrate din SUA cer fonduri pentru contracararea ingerinţelor ruse

Liderii opoziţiei democrate de la Washington au cerut, miercuri, Congresului să aloce 300 de milioane de dolari Biroului Federal de Investigaţii (FBI) pentru măsuri de contracarare a eventualelor ingerinţe ruse în scrutinul parlamentar parţial din noiembrie 2018, relatează Reuters.

144 afișări
Imaginea articolului Liderii opoziţiei democrate din SUA cer fonduri pentru contracararea ingerinţelor ruse

Liderii opoziţiei democrate din SUA cer fonduri pentru contracararea ingerinţelor ruse

Invocând recentele avertismente ale agenţiilor de informaţii americane privind posibilele ingerinţe ruse, Chuck Schumer, liderul minorităţii democrate din Senatul SUA, şi omologul său din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, au cerut includerea fondurilor suplimentare în proiectul de buget, aflat în dezbatere.

"Cele mai importante elemente ale democraţiei din America sunt atacate de un adversar străin, iar Congresul trebuie să reacţioneze imediat", au declarat Chuck Schumer şi Nancy Pelosi într-o scrisoare adresată liderului majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, şi preşedinteluui Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial organizat în SUA în 2016 în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane.

Secretarul american al Justiţiei, Jeff Sessions, a anunţat marţi crearea unui departament special pentru contracararea ameninţărilor cibernetice, inclusiv a interferenţelor în campanii electorale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici