Liderii rebelilor proruşi din Ucraina anunţă un armistiţiu unilateral

Liderii separatişti din estul Ucrainei au anunţat marţi un armistiţiu unilateral valabil de la miezul nopţii de miercuri, care ar putea reprezenta un pas major în rezolvarea conflictului care a izbucnit cu peste doi ani în urmă, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

1851 afișări
Imaginea articolului Liderii rebelilor proruşi din Ucraina anunţă un armistiţiu unilateral

Liderii rebelilor proruşi din Ucraina anunţă un armistiţiu unilateral (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Din aprilie 2014, în cadrul conflictului dintre separatiştiii proruşi şi trupele Guvernului ucrainean, au fost ucise peste 9.500 de persoane. Statul ucrainean şi separatiştii proruşi au semnat în anul 2015 acorduri de pace la Minsk, în Belarus, dar acestea nu au fost niciodată respectate.

Alexander Zakharchenko, liderul rebelilor din Doneţk, a făcut anunţul despre armistiţiu în cadrul unei înregistrări care a fost difuzată marţi de televiziunea rusă, reproşând Kievului "lipsa de bunăvoinţă de a rezolva această problemă într-o manieră paşnică".

Zakharchenko a declarat că a ordonat trupelor rebele să înceteze focul miercuri la miezul nopţii şi a cerut Ucrainei să procedeze în acelaşi mod.

Igor Plotnitsky, liderul autoproclamatei Republici Lugansk, a anunţat de asemenea un acord de încetare a ostilităţilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici