Liderul reţelei teroriste Stat Islamic a fost ucis

Liderul reţelei Stat Islamic (ISIS/Daesh), Abu Hassan Al-Hashimi Al-Qurashi, care fusese instalat în martie, a fost ucis, a anunţat miercuri organizaţia teroristă sunnită.

2027 afișări
Imaginea articolului Liderul reţelei teroriste Stat Islamic a fost ucis

Liderul reţelei teroriste Stat Islamic a fost ucis

Abu Omar Al-Muhajir, purtătorul de cuvânt al grupului terorist sunnit Stat Islamic, a anunţat că liderul organizaţiei, irakianul Abu Hassan Al-Hashimi Al-Qurashi, a fost ucis în cursul unor acţiuni combatante, fără a oferi detalii, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Point.

Informaţia a fost confirmată de Institutul american SITE Intelligence Group, care monitorizează activităţile online ale grupurilor islamiste.

Abu Hassan Al-Hashimi Al-Qurashi devenise liderul reţelei teroriste Stat Islamic în martie, după uciderea predecesorului său, Abu Ibrahim Al-Hashimi al-Qurayshi, într-o operaţiune a forţelor speciale americane efectuată în februarie în nord-vestul Siriei.

Abu Al-Hussein Al-Husseini Al-Qurashi a fost numit miercuri noul lider al grupului terorist Stat Islamic (ISIS/Daesh), activ în Siria şi Irak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici