Londra şi Washingtonul pregătesc noi sancţiuni împotriva Moscovei

Premierul britanic David Cameron a acceptat joi să colaboreze cu preşedintele american Barack Obama cu privire la adoptarea unor noi sancţiuni împotriva Moscovei şi a promis să ofere 1,2 milioane de euro pentru misiunea de supraveghere a OSCE în Ucraina.

1466 afișări
Imaginea articolului Londra şi Washingtonul pregătesc noi sancţiuni împotriva Moscovei

Londra şi Washingtonul pregătesc noi sancţiuni împotriva Moscovei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi lideri au discutat la telefon despre acordul privind detensionarea situaţiei din Ucraina, încheiat la Geneva, apreciind că acesta este "un pas pozitiv", dar au subliniat că prevederile acordului trebuie să fie puse în aplicare "rapid".

"Premierul (britanic) şi preşedintele (american) au convenit, de asemenea, că Uniunea Europeană şi Statele Unite trebuie să continue pregătirea unor eventuale sancţiuni suplimentare, pentru a fi pregătite să reacţioneze rapid, dacă acordul nu va fi aplicat", a anunţat Biroul premierului David Cameron, într-un comunicat.

Misiunea de supraveghere a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) este însărcinată să ajute autorităţile ucrainene să aplice acordul de la Geneva, care prevede detensionarea crizei prin dezarmarea miliţiilor separatiste proruse.

"Marea Britanie va oferi un milion de lire sterline (1,2 milioane de euro) pentru a susţine această misiune", a adăugat Biroul premierului britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici