Madridul va folosi inteligenţa artificială în lupta cu gunoaiele aruncate pe străzi

  • Oraşul Madrid va testa un sistem de inteligenţă artificială (AI) pentru a identifica gunoaiele aruncate în afara containerelor.
  • Obiectivul este de a accelera ridicarea deşeurilor şi de a menţine străzile mai curate.
272 afișări
Imaginea articolului Madridul va folosi inteligenţa artificială în lupta cu gunoaiele aruncate pe străzi

Madridul va folosi inteligenţa artificială în lupta cu gunoaiele aruncate pe străzi

Experimentul va avea loc în trei cartiere din sudul Madridului: Carabanchel, Usera şi Villaverde.

Senzori AI montaţi pe vehiculele inspectorilor vor detecta gunoaiele voluminoase, cum ar fi mobila sau cutiile.

Sistemul AI va reduce timpul necesar pentru identificarea gunoaielor cu 50%, notează The Mayor.

FCC Medio Ambiente, compania municipală de curăţenie stradală din Madrid, spune că sistemul de inteligenţă artificială, echipat cu algoritmi de învăţare automată, a fost antrenat progresiv pentru a recunoaşte diferite obiecte, atât mari, cât şi mici, şi pentru a comunica imediat prezenţa şi locaţia lor unui hub de monitorizare centralizat. De acolo, sistemul va găsi unde se află cel mai apropiat vehicul de eliminare a deşeurilor şi îi va atribui sarcina de a ridica volumul.

Inspectorii se vor putea concentra pe alte sarcini, în timp ce AI se va ocupa de munca banală.

Modelul AI va fi perfecţionat în timp real. Fiecare înregistrare va îmbunătăţi capacitatea de detectare a gunoaielor.

Pentru a respecta legislaţia privind protecţia datelor, un program va ascunde automat persoanele şi vehiculele surprinse de camere.

Acest proiect transformă Madridul într-un pionierat în Spania în ceea ce priveşte utilizarea AI pentru întreţinerea oraşului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici