MAE avertizează: Greva de pe aeroportul din Frankfurt poate duce la anularea unor curse

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români cu privire la greva de joi a unui sindicat din cadrul aeroportului Frankfurt am Main, care ar putea duce la anularea unor curse aeriene.

422 afișări
Imaginea articolului MAE avertizează: Greva de pe aeroportul din Frankfurt poate duce la anularea unor curse

MAE avertizează că greva de pe aeroportul din Frankfurt poate duce la anularea unor curse

Greva este programată, joi, în intervalul orar 03.00 - 15.00.

MAE avertizează că acest lucru ar putea duce la "imposibilitatea continuării sau chiar anularea unor curse aeriene".

De asemenea, în cursul acestei săptămâni, au fost anunţate greve care ar putea perturba desfăşurarea activităţilor zilnice în landul Renania de Nord-Westfalia.

MAE recomandă cetăţenilor români care se deplasează în Germania şi să consulte programul de zbor al companiilor aeriene pentru informaţii actualizate şi să se informeze pe pagina de internet www.mae.ro.

Sindicatul german Verdi a cerut personalului de la sol din mai multe aeroporturi din ţară, între care şi cel din Frankfurt, numărul trei la nivel european, să intre în grevă joi, ceea ce va avea repercusiuni importante asupra traficului aerian, relatează AFP.

Aeroporturile Frankfurt (vest) şi München (sud), cele mai importante din Germania, sunt vizate de acest apel la grevă făcut în cadrul negocierilor salariale, precum şi cele din Köln/Bonn, Düsseldorf, Hamburg, Hanovra şi Stuttgart, a anunţat Verdi într-un comunicat.

Sunt prevăzute "întârzieri importante în circulaţia aeriană, precum şi anulări de zboruri", avertizează sindicatul.

Acest apel la mobilizare face parte dintr-o mişcare de grevă de avertisment mai extinsă desfăşurată de Verdi, care cere creşteri salariale în serviciile publice germane.

La Frankfurt, Verdi mizează pe participarea a 1.400 de membri ai personalului de la sol din cadrul aeroportului, unde peste 9.000 de persoane sunt remunerate conform grilei salariale a serviciului public, potrivit datelor operatorului Fraport.

"Ne aşteptăm la întârzieri şi (greva) poate conduce la anulări de zboruri", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Fraport.

"Regretăm mult că greva sindicatului Verdi în mai multe aeroporturi germane va avea, potrivit previziunilor, consecinţe importante asupra orarelor de zbor şi asupra pasagerilor Lufthansa şi Germanwings", a reacţionat într-o declaraţie scrisă grupul aerian Lufthansa.

Acesta din urmă afirmă că îşi va informa cel mai târziu miercuri dimineaţă pasagerii cu privire la "anulări de zboruri necesare, de posibilităţi de modificare a rezervărilor şi alternativele oferite cu trenul".

În plus, Lufthansa este ameninţată de o grevă a piloţilor săi care cer creşteri salariale. Aceştia din urmă au votat pentru grevă vineri dimineaţă, dar nu au stabilit încă data la care va avea loc aceasta.

Marţi, aproximativ 53.000 de persoane au participat la greva Verdi, în special în landurile Hesse, Saxonia Inferioară, Bremen, Rhenania-Palatinat şi Saarland.

Mobilizarea va continua miercuri în sudul ţării şi se va face resimţită în transporturile publice în mai multe landuri, între care Hessa, unde se află situat Frankfurt.

"Participarea la grevă astăzi este un semnal puternic adresat angajatorilor", a apreciat în comunicat Frank Bsirske, preşedintele sindicatului.

Verdi cere pentru cei 2,1 milioane de angajaţi din serviciul public o creştere a salariului cu 100 de euro, la care sindicatul vrea să se adauge o creştere suplimentară de 3,5 la sută, ceea ce, potrivit calculului angajatorilor, echivalează cu o creştere de 7 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici