Incidentul terorist din Algeria: MAE anunţă eliberarea a trei cetăţeni români luaţi ostatici

MAE a informat, vineri, că în cursul serii de vineri au fost confirmate date privind încă doi cetăţeni români eliberaţi de pe platforma de la In Amenas, aceştia aflându-se în prezent sub protecţia forţelor algeriene, iar starea lor de sănătate fiind bună. Anterior, MAE a confirmat eliberarea unui cetăţean român în legătură cu care au existat informaţii potrivit cărora a fost ostatic în Algeria.

991 afișări
Imaginea articolului Incidentul terorist din Algeria: MAE anunţă eliberarea a trei cetăţeni români luaţi ostatici

MAE confirmă eliberarea cetăţeanului român luat ostatic în Algeria (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"În cursul serii de 18 ianuarie 2013 au fost confirmate date privind încă doi cetăţeni români eliberaţi de pe platforma de la In Amenas care, în prezent, se află sub protecţia forţelor algeriene. Familiile celor doi cetăţeni români au fost informate. Ministerul Afacerilor Externe este în contact permanent cu autorităţile algeriene şi firma angajatoare pentru finalizarea procedurilor de repatriere a acestora", se arată într-un comunicat al MAE.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a avut o convorbire telefonică cu unul dintre cetăţenii români, menţionează sursa citată.

"Starea de sănătate a celor doi este bună", se mai arată în comunicat.

Anterior, vineri seară, MAE a confirmat eliberarea unui cetăţean român în legătură cu care au existat informaţii potrivit cărora a fost ostatic în Algeria, acesta aflându-se în prezent în custodia Ambasadei României la Alger, starea sa de sănătate fiind bună.

"La acest moment, Ministerul Afacerilor Externe confirmă eliberarea cetăţeanului român în legătură cu care au existat anterior informaţii neverificate, vehiculate în mass-media. Menţionăm că cetăţeanul român aflat în complexul In Amenas a reuşit să contacteze misiunea diplomatică română, prin intermediul unui telefon mobil, în timpul evenimentelor dramatice declanşate de atacul terorist. Cetăţeanul român a fost asistat cu privire la conduita de urmat, aspect ce a făcut posibilă salvarea vieţii sale", se arăta într-un comunicat al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că cetăţeanul se află în prezent în custodia Ambasadei României la Alger şi a precizat că acesta se află într-o stare bună de sănătate.

MAE reamintea că în cadrul MAE a fost constituit un grup inter-instituţional ce va funcţiona cu activitate permanentă până la soluţionarea crizei. "Instituţiile implicate depun toate eforturile şi întreprind măsurile specifice ce se impun pentru clarificarea deplină a situaţiei", se arăta în comunicat.

Ministrul Titus Corlăţean a dispus detaşarea de urgenţă la Alger a doi consuli din Centrala MAE, care au ajuns la destinaţie în cursul acestei după-amiezi, pentru a acorda asistenţă consulară suplimentară, a mai informat ministerul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici