Un vulcan din Noua Zeelandă a erupt: Cinci persoane au murit/ Zeci de oameni, răniţi sau daţi dispăruţi. FOTO, VIDEO

Cel puţin cinci persoane au murit după ce vulcanul de pe Insula Albă din Noua Zeelandă a erupt luni, au informat autorităţile, avertizând că numărul victimelor ar putea creşte, relatează site-ul postului CNN.

4485 afișări
Imaginea articolului Un vulcan din Noua Zeelandă a erupt: Cinci persoane au murit/ Zeci de oameni, răniţi sau daţi dispăruţi. FOTO, VIDEO

Un vulcan din Noua Zeelandă a erupt: Cinci persoane au murit. Sursă foto: Profimedia Images/AFP

UPDATE ora 10.52 Cinci persoane au murit în urma erupţiei vulcanului din Noua Zeelandă

Autorităţile au confirmat că cinci persoane au murit, în urma erupţiei vulcanului de pe Insula Albă din Noua Zeelandă. 

Poliţia şi echipele de salvare nu au reuşit, până la ora transmiterii acestei ştiri, să intervină pe insulă, după ce experţii au avertizat că „mediul este momentan nesigur”.

Alte zece persoane s-ar putea afla încă pe insulă. În urma incidentului, 23 de persoane au fost evacuate, însă cinci dintre acestea au murit.

UPDATE ora 08.50 Fotografii surprinse la faţa locului arată un grup de operatori turistici care intervin pentru salvarea persoanelor, la aproximativ 15 minute de la erupţia vulcanului.

UPDATE ora 08.00 O persoană a murit în urma erupţiei vulcanului White Island 

John Tims, comisarul adjunct al Poliţiei, a confirmat pentru The Guardian că o persoană a murit în urma erupţiei vulcanului White Island, din Noua Zeelandă.

„Bazându-ne pe această informaţie, există posibilitatea să fie mai mulţi morţi”, a adăugat Tims. 

Premierul de la Wellington, Jacinda Ardern, a anunţat că mai multe persoane sunt date dispărute în urma erupţiei vulcanului.

Cel puţin şapte persoane evacuate de pe insulă sunt în stare critică.

O înregistrare în direct de pe insulă arăta un grup de turişti aflaţi în interiorul craterului chiar înainte de erupţie.

Vulcanul de pe Insula Albă, sau Whakaari, a erupt luni după-amiază, la ora locală 14:30, aruncând în aer o coloană masivă de abur şi materiale piroclastice.

Un purtător de cuvânt al autorităţilor a declarat că primele informaţii indică faptul că până la 20 de persoane au fost rănite în urma erupţiei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici