Mai multe proteste antiguvernamentale s-au încheiat cu incidente violente în Italia

Numeroase incidente s-au produs luni după ce sute de manifestaţii au fost organizate în întreaga Italie de către opozanţii guvernului, afiliaţi mişcării protestatare "forconi", conform presei italiene.

180 afișări
Imaginea articolului Mai multe proteste antiguvernamentale s-au încheiat cu incidente violente în Italia

Mai multe proteste antiguvernamentale s-au încheiat cu incidente violente în Italia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

La Torino (nord-vest) au avut loc mai multe incidente violente, ducând la paralizarea oraşului. În cursul zilei au avut loc ciocniri între forţele de ordine şi zeci de manifestanţi anti-fiscalitate.

După ce au blocat timp de o oră principalele gări din Torino stând pe şine, aproximativ o sută de manifestanţi s-au îndreptat către sediul Equitalia, centrul de colectare a impozitelor.

Manifestanţii au aruncat cu sticle, petarde şi pietre asupra clădirii. Poliţiştii au răspuns cu gaze lacrimogene. Paisprezece membri ai forţelor de ordine au fost răniţi uşor şi trei maşini de poliţie au fost avariate.

Protestatarii au perturbat de asemenea circulaţia tramvaielor, provocând închiderea mai multor magazine din zonă.

Sute de manifestaţii de acest tip au fost organizate în întreaga Italie pentru a protesta faţă de sporirea fiscalităţii şi pentru a cere demisia guvernului de coaliţie condus de Enrico Letta, care este acuzat că nu a făcut nimic pentru susţinerea celor mai afectate categorii ale populaţiei.

Adunările şi blocajele stradale au fost organizate mai ales la Roma, Veneţia, Campania, în jurul Milano precum şi a Palermo, Catana în Sicilia şi în Sardinia.

Mai multe gări au fost blocate, precum cea din Genoa, provocând întârzieri în circulaţia trenurilor către frontiera franceză.

La Roma, în faţa sediului regiunii Lazio, au fost aruncate petarde şi fumigene iar 11 persoane au fost arestate, a precizat agenţia Ansa.

Pornită în Sicilia, mişcarea "forconi", ce are ca simbol furca ţărănească, a reunit agricultori preocupaţi de creşterea taxelor şi impozitelor care se tem de dispariţia fermelor mici.

Acestora li s-au adăugat ulterior artizani, comercianţi, mici antreprenori şi alte categorii profesionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici