Mai mulţi militari au decedat în urma prăbuşirii unui elicopter american în vestul Irakului

Un elicopter militar de tip HH-60 Pave Hawk s-a prăbuşit joi în apropiere de localitatea al-Qaim din vestul Irakului, a anunţat un oficial american, precizând că mai multe persoane de la bordul aparatului şi-au pierdut viaţa, informează site-ul postului ABC News.

1054 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi militari au decedat în urma prăbuşirii unui elicopter american în vestul Irakului

Mai mulţi militari au decedat după ce un elicopter american s-a prăbuşit în vestul Irakului

Un alt oficial american a declarat că la bordul aparatului erau şapte oameni. ABC News a confirmat că toţi erau membri ai Forţelor aeriene ale SUA.

Nu există indicii că incidentul ar fi fost doborât, însă această ipoteză nu este momentan exclusă, a declarat un oficial american.

Oficialii americani au vorbit despre acest incident sub protecţia anonimatului.

Coaliţia antiteroristă coordonată de SUA a transmis că "echipe de salvare au intervenit la locul în care s-a prăbuşit aeronava".

"O investigaţie va fi iniţiată pentru a stabili cauza incidentului", se mai arată în comunicatul coaliţiei.

Potrivit Pentagonului, în Irak sunt prezenţi peste 5.200 de militari americani, care ajută forţele locale în campania de combatere a militanţilor reţelei teroriste Stat Islamic. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici