Mâine se discută posibila aderare a României şi Bulgariei la Schengen, într-o comisie PE

Comisia PE pentru Afaceri Interne (LIBE) va discuta marţi despre posibila aderare la Schengen a României şi Bulgariei. O delegaţie parlamentară bulgară va ajunge la Bruxelles luni pentru a discuta despre posibila aderare la Schengen cu membri ai Parlamentului European.

78 afișări
Imaginea articolului Mâine se discută posibila aderare a României şi Bulgariei la Schengen, într-o comisie PE

Mâine se discută posibila aderare a României şi Bulgariei la Schengen, într-o comisie PE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit site-ului Novinite.com, în cursul zilei de marţi, Comisia PE pentru Afaceri Interne va discuta despre posibila aderare la Schengen a României şi Bulgariei. În februraie, comisia anunţase că abia pe 2 mai va anunţa decizia privind pregătirea celor două state pentru a adera la Spaţiul Schengen.

Conform unui proiect de raport al Grupului de Evaluare pentru Aderarea la Schengen (Sch-Eval), Bulgaria îndeplineşte în prezent toate criteriile pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

Potrivit proiectului de raport, Bulgaria îndeplineşte criteriile pentru aderarea la Schengen din punctul de vedere al Sistemului Informaţional ( SIS/SIRENE), dar au fost necesare eforturi suplimentare pentru gestionarea situaţiei la frontiera cu Turcia.

Conform raportului preliminar, România îndeplinea deja criteriile şi era pregătită să adere la Schengen din martie, dar a aşteptat progresele Bulgariei.

Proiectul de raport va fi discutat luni în cadrul Grupului de Evaluare pentru Aderarea la Schengen şi probabil va fi adoptat la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai.

Bulgaria şi România urmau să adere la Schengen în martie. Însă Franţa şi Germania, susţinute de Suedia şi Austria, au cerut amânarea aderării, invocând criterii politice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici