Mama lui Lech Kaczynski a fost informată în legătură cu decesul acestuia

Fratele fostului preşedinte polonez, Jaroslaw Kaczynski, a informat-o marţi seara, în prezenţa familiei, pe mama sa grav bolnavă în legătură cu decesul fiului ei, Lech, a declarat şeful de campanie al acestuia, Elzbieta Jakubiak, relatează Radio Polonia în pagina electronică.

17 afișări
Imaginea articolului Mama lui Lech Kaczynski a fost informată în legătură cu decesul acestuia

Mama lui Lech Kaczynski a fost informată în legătură cu decesul acestuia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medicii lui Jadwiga Kaczynska, în vârstă de 83 de ani, care suferă de grave probleme de inimă şi de plămâni, i-au cerut lui Jaroslaw Kaczynski să nu îi spună acesteia despre moartea fratelui său, Lech Kaczynski, decât când aceasta va fi suficient de puternică. Faptul că Jaroslaw Kaczynski a putut să-i dea mamei sale această veste a fost "o uşurare" pentru el, a declarat şeful său de campanie pentru alegerile prezidenţiale de la 20 iunie, Elzbieta Jakubiak, pentru postul de televiziune TVN24.

"Cred că este o femeie curajoasă, care a trăit în cel de al Doilea Război Mondial, un adevărat soldat. Ea ştie că fiii ei au servit statul şi că, astăzi, are un fiu care trebuie să continue munca fratelui său geamăn. Eu cred că este capabilă să adune destulă putere pentru a-i oferi lui Jaroslaw Kaczynski dragoste şi susţinere", a declarat Jakubiak despre modul în care Jadwiga Kaczynski a primit vestea morţii lui Lech Kaczynski şi a nurorii sale, Maria.

Adam Bielan, un prieten al fostului preşedinte, a declarat că în săptămâna care a urmat accidentului de lângă Smolesnsk, în care Lech şi Maria Kaczynski au murit, împreună cu alţi 94 de membri ai elitei militare şi politice poloneze, "Jadwiga a continuat să întrebe unde este Lech".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici