Manfred Weber a anunţat că PPE va susţine candidatul socialiştilor la conducerea Parlamentului European/ Italianul David Sassoli ar putea deveni şeful legislativului european

Manfred Weber, liderul Partidului Popular European, a anunţat marţi seară că formaţiunea sa va susţine candidatul socialiştilor europeni la şefia Parlamentului European, informează site-ul cotidianului The New York Times.

364 afișări
Imaginea articolului Manfred Weber a anunţat că PPE va susţine candidatul socialiştilor la conducerea Parlamentului European/  Italianul David Sassoli ar putea deveni şeful legislativului european

Manfred Weber a anunţat că PPE va susţine candidatul socialiştilor la conducerea Parlamentului European

"Este sarcina socialiştilor să prezinte un candidat", a declarat Weber, după ce liderii UE au convenit asupra nominalizărilor la funcţiile cheie în cadrul UE.

Europarlamentarul italian David Sassoli a fost ales marţi după-amiază drept candidat al Partidului Socialiştilor Europeni la funcţia de preşedinte al Parlamentului European.

Alegerea viitorului preşedinte al Parlamentului European se va desfăşura miercuri dimineaţa, mandatul în fruntea instituţiei europene având o durată de 2 ani şi jumătate.

Pe lângă Sassoli, la şefia Parlamentului European mai candidează şi Ska Keller (Grupul Verzilor), conservatorul Jan Zahradil şi Nigel Farage, liderul Partidului Brexit, relatează publicaţia online EUobserver.

Manfred Weber, candidatul popularilor europeni la şefia Comisiei Europene, s-a retras din cursă în favoarea Ursulei von der Leyen, care a fost nominalizată de liderii UE ignorând sistemul de tip "primul candidat" (Spitzenkandidat), ce prevede ca fiecare formaţiune paneuropeană să desemneaze câte un candidat pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.

Oficialul a subliniat că PPE va continua să deţină funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, prin Ursula von der Leyen (Uniunea Creştin-Democrată, CDU), iar acest lucru reflectă rezultatul alegerilor europarlamentare.

"PPE a luptat pentru o Europă mai democratică şi, în această privinţă, este o zi tristă pentru noi să vedem cum a procedat Consiliul European", a declarat Weber, într-o conferinţă de presă ce s-a desfăşurat marţi seară la Strasbourg.

El a adăugat că PPE este un partid responsabil, astfel că europarlamentarii PPE salută rezultatul compromisului la care liderii au ajuns în cele din urmă cu privire la modul de distribuire a funcţiilor cheie în cadrul UE.

Ursula von der Leyen a fost propusă oficial pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, iar Charles Michel pentru funcţia de preşedinte al Consiliului European. Pentru funcţia de Înalt reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate a fost propus oficial Josep Borrell Fontelles, ministrul de Externe al Spaniei şi fost preşedinte al Parlamentului UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici