Manifestaţii împotriva vizitei lui Obama la Pretoria

Aproximativ 200 de sindicalişti şi membri ai societăţii civile sud-africane au manifestat vineri după-amiaza în faţa ambasadei americane din Pretoria împotriva vizitei preşedintelui american Barack Obama în Africa de Sud şi a politicii imperialiste a Statelor Unite.

99 afișări
Imaginea articolului Manifestaţii împotriva vizitei lui Obama la Pretoria

Manifestaţii împotriva vizitei lui Obama la Pretoria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ajunge cu imperialismul american! Destul cu capitalismul!" au strigat protestatarii.

La proteste au luat parte Congresul sindicatelor sud-africane (COSATU), Liga Tinerilor Comunişti din Africa de Sud sau Asociaţia Studenţilor Musulmani, care a organizat anterior o rugăciune în faţa ambasadei SUA.

Mesajele scrise pe pancarte denunţau loviturile cu avioane americane fără pilot în lume, embargoul asupra Cubei, închisoarea de la Guantanamo Bay (Cuba) şi "uciderea palestinienilor".

"Suntem aici pentru a spune poporului american că această luptă este şi a lor. Teroarea şi tirania pe care Guvernul vostru le revarsă în întreaga lume sunt o teroare şi o tiranie care vor face ravagii în interiorul frontierelor voastre", a declarat, dintr-un camion, Buti Manamela, secretarul naţional al Ligii Tinerilor Comunişti.

Anterior, în timpul rugăciunii studenţilor musulmani, imamul Syed Sayeed a denunţat deja vizita preşedintelui american.

"Suntem aici pentru a protesta împotriva vizitei peşedintelui Barack Hussein Obama", a declarat el la microfon. "Ca indivizi iubitori de libertate, nu avem vreo problemă cu Barack Obama, ci avem o problemă cu preşedintele Barack Hussein Obama" şi "politica externă brutală" a administraţiei americane.

Preşedintele Statelor Unite este aşteptat să efectueze vineri seara o vizită istorică în Africa de Sud. Evenimentul este umbrit de evoluţia stării sănătăţii eroului naţional Nelson Mandela, în continuare critică.

Programul oficial al lui Barack Obama începe abia sâmbătă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici