Manuel Valls nu susţine primirea lui Edward Snowden în Franţa

Premierul francez Manuel Valls a declarat marţi că nu susţine primirea în Franţa a lui Edward Snowden, inculpat în Statele Unite pentru dezvăluirile pe care le-a făcut cu privire la Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA).

72 afișări
Imaginea articolului Manuel Valls nu susţine primirea lui Edward Snowden în Franţa

Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Nu sunt favorabil, însă întrebarea este valabilă, ea va fi, bineînţeles, examinată", a declarat Valls pentru BFMTV/RMC, apreciind totodată că acest lucru "nu este de actualitate".

O serie de personalităţi franceze au semnat o petiţie iniţiată de către revista L'Express, cerând dreptul de azil pentru tânărul american, care se află în prezent în Rusia.

Snowden, al cărui drept de azil în această ţară expiră în august, afirmă că a cerut deja să fie primit în Brazilia, unde dezvăluirile sale referitoare la spionajul informatic au provocat o indignare puternică

Secretarul de Stat american John Kerry l-a îndemnat pe Snowden să revină în Statele Unite, dacă este "bărbat" şi "patriot", aşa cum afirmă.

Snowden, un fost consultant NSA, este inculpat în ţara sa pentru spionaj şi furt de documente aparţinând statului. Dezvăluirile sale au pus într-o situaţie stânjenitoare Guvernul american şi au tensionat relaţiile cu state aliate, furioase să descopere că Washingtonul înregistra inclusiv conversaţii private ale liderilor lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici