Marea Britanie: Guvernul ar putea bloca accesul la reţelele de socializare pentru a opri incitarea la violenţă

Guvernul britanic reflectează la posibilitatea de a împiedica utilizarea reţelelor de socializare şi a serviciilor de mesagerie de către persoanele care le folosesc în scopuri infracţionale sau pentru a incita la violenţă, a anunţat joi premierul David Cameron.

265 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie: Guvernul ar putea bloca accesul la reţelele de socializare pentru a opri incitarea la violenţă

Marea Britanie: Guvernul ar putea bloca accesul la reţelele de socializare pentru a opri incitarea la violenţă

"Toţi cei care au asistat la aceste acte teribile (violenţele din ultimele zile-n.r.) au fost frapaţi de faptul că acestea au fost organizate prin intermediul reţelelor de socializare", a explicat premierul în faţa parlamentarilor, convocaţi în sesiune extraordinară.

"Fluxurile gratuite de informaţii pot fi foarte benefice, dar ele pot fi folosite şi pentru a comite infracţiuni", a subliniat el. "Şi când oamenii se servesc de reţelele de socializare pentru a comite violenţe, trebuie să-i oprim", a adăugat acesta.

"Lucrăm cu poliţia, serviciile de informaţii şi industria pentru a vedea dacă ar fi înţelept să împiedicăm oamenii să comunice prin intermediul acestor site-uri şi servicii, atunci când ştim că se pregătesc să comită violenţe, crime sau tulburări", a precizat Cameron.

În timpul celor patru nopţi de violenţe care au afectat Marea Britanie începând de sâmbătă seara, poliţia a monitorizat reţelele de socializare, folosite adesea de atacatori pentru a se organiza.

Numeroase persoane suspectate că au folosit Facebook, Twitter şi mesageria BlackBerry Messenger (BBM) pentru a incita la violenţă au fost arestate în ultimele zile.

Mesageria aproape instantanee şi gratuită a telefoanelor mobile BlackBerry este apreciată de autorii violenţelor pentru că este criptată.

Joi, un tânăr de 27 de ani a compărut în justiţie pentru că a postat un mesaj pe Facebook în care scria: "Organizăm o revoltă la Hastings", un oraş din sudul Angliei: "Cine mai vine?".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici