Marine Le Pen: Dacă Belgia se va destrăma, Franţa ar putea integra Valonia

Preşedinta Frontului Naţional francez, Marine Le Pen, a sugerat că Franţa trebuie "să întindă mâna Valoniei" în cazul în care "Belgia se va destrăma", propunând ca francezii şi valonii să se pronunţe, prin referendum, asupra eventualei unificări.

2798 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen: Dacă Belgia se va destrăma, Franţa ar putea integra Valonia

Marine Le Pen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Criza politică din Belgia se agravează, nu apare nici o soluţie şi îi aruncă pe valoni şi flamanzi într-o nesiguranţă îngrozitoare. Nimeni nu se bucură de această situaţie şi fiecare francez împărtăşeşte neliniştea belgienilor", a spus liderul partidului de extremă-dreapta francez.

"În pragul acestei sărbători naţionale belgiene (21 iulie - n.red.), este responsabilitatea Franţei şi a francezilor să le întindă mâna valonilor", a adăugat Le Pen.

Ea consideră că, "dacă Belgia se va destrăma, iar Flandra va deveni independentă", Franţa ar putea integra Valonia. "Legăturile istorice şi de frăţie care unesc popoarele noastre sunt prea puternice pentru ca Franţa să abandoneze Valonia", a afirmat Marine Le Pen.

"Desigur că aceste decizii importante pentru viitorul popoarelor noastre nu pot fi luate decât după consultarea, prin referendum, a francezilor şi a valonilor", a mai spus ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici