Mario Draghi cere vot de încredere doar asupra uneia dintre rezoluţiile propuse în Parlament

Premierul în funcţie al Italiei, Mario Draghi, a anunţat miercuri după-amiază că a decis să ceară vot de încredere în Parlament asupra unei rezoluţii care riscă să nu fie votată de forţele de dreapta.

195 afișări
Imaginea articolului Mario Draghi cere vot de încredere doar asupra uneia dintre rezoluţiile propuse în Parlament

"Susţinerea pe care am văzut-o în ţară m-a forţat să propun din nou un pact al coaliţiei şi să îl propun votului dumneavoastră. Decizia vă aparţine. Cer vot de încredere pe rezoluţia propusă de senatorul Casini", a declarat Mario Draghi, citat de agenţia ANSA.

Senatorul Pier Ferdinando Casini cere un vot simplu de încredere asupra actualului Cabinet guvernamental, fără a fi remaniat şi prin excluderea din coaliţie a Mişcării Cinci Stele.

Însă Mario Draghi a evită să ceară vot de încredere pe o rezoluţie propusă de formaţiunea de extremă-dreapta Liga, condusă de Matteo Salvini, care vrea un nou Guvern, cu alţi miniştri, condus tot de Draghi.

În acest context, forţele de dreapta - Liga şi Forza Italia - ar putea să nu participe la votul de încredere, ceea ce ar amplifica criza politică de la Roma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
italia,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici