Martin Schulz: Angela Merkel nu poate fi făcută responsabilă de tot ce se întâmplă în Europa

Social-democratul german Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, a apreciat luni că Parisul nu ar trebui să o facă "responsabilă de tot pe Angela Merkel", după criticile vehemente ale socialiştilor francezi împotriva cancelarului german.

493 afișări
Imaginea articolului Martin Schulz: Angela Merkel nu poate fi făcută responsabilă de tot ce se întâmplă în Europa

Martin Schulz: Angela Merkel nu poate fi făcută responsabilă de tot ce se întâmplă în Europa (Imagine: Gabriel Pecheanu/Mediafax Foto)

"În opinia mea, nu există o confruntare franco-germană", a declarat Schulz la încheierea unei lungi întrevederi cu preşedintele francez François Hollande. Relaţiile între Franţa şi Germania şi între Hollande şi Merkel sunt "destul de stabile", a afirmat el.

"Să faci din Angela Mekel responsabilul de toate inconvenientele din Europa consider că este nedrept. În jurul mesei la Bruxelles nu este doar Angela Merkel, sunt 26 de alţi şefi de guvern", a subliniat oficialul social-democrat.

Întrebat despre proiectul de text al PS care o califică pe Merkel drept "cancelarul austerităţii" de o "intransigenţă egoistă", Schulz a răspuns: "Nu eu trebuie să comentez proiectele militanţilor Partidului Socialist aici în Franţa".

"Este cunoscut faptul că sunt social-democrat, prin urmare nu sunt militantul Angelei Merkel, dar nu poţi să o faci responsabilă de toate inconvenientele" din Europa, a insistat el.

După această întrevedere la palatul prezidenţial francez, preşedintele Parlamentului European s-a întâlnit cu prim-secretarul PS Harlem Désir, cu care a discutat despre viitoarele alegeri europarlamentare din 2014, a anunţat un oficial al Partidului Socialist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici