Măsurile analizate de UE pentru combaterea imigraţiei ilegale. Vezi care sunt

Miniştrii de Interne ai statelor UE se vor reuni joi la Bruxelles pentru a analiza o serie de măsuri menite să combată migraţia ilegală la frontierele externe şi să consolideze tradiţia dreptului de azil şi protecţiei.

724 afișări
Imaginea articolului Măsurile analizate de UE pentru combaterea imigraţiei ilegale. Vezi care sunt

Măsurile analizate de UE pentru combaterea imigraţiei ilegale. Vezi care sunt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

► PROTEJAREA FRONTIERELOR

Comisia Europeană sugerează instaurarea unui mecanism care să permită a se stabili, la nivel european, care state pot reintroduce excepţional controale la frontierele interne, chiar dacă sunt membre Schengen.

Mecanismul va fi utilizat ca "ultimă soluţie, în situaţii critice, până la adoptarea unor noi măsuri".

De asemenea, Bruxellesul prevede crearea unui sistem european de poliţie de frontieră şi sporirea capacităţii operaţionale a Frontex.

RESTRICŢII PRIVIND VIZELE

Comisia Europeană constată unele abuzuri în state care beneficiază de eliminarea vizelor, în special în Serbia, Macedonia, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Albania.

CE propune "modificarea regulamentului în sensul introducerii unei clauze care ar permite, în anumite condiţii, reintroducerea vizelor" pentru cetăţenii din terţe ţări.

COMBATEREA MUNCII LA NEGRU

Combaterea imigraţiei este strâns legată de lupta împotriva muncii fără contracte legale.

READMISIE

CE insistă asupra necesităţii "consolidării politicilor de readmisie" în ţările de origine a imigranţilor aflaţi în situaţie ilegală.

AZIL ŞI PROTECŢIE INTERNAŢIONALĂ

Comisia Europeană preconizează atingerea unui "acord echilibrat privind revizuirea regulamentului de la Dublin", care impune soluţionarea cererilor de azil în ţările unde vin imigranţii iniţial.

Executivul comunitar recomandă "reinstalarea refugiaţilor şi în alte state UE, un gest de împărţire a responsabilităţilor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici