Medic: Gabrielle Giffords este "din ce în ce mai receptivă"

Gabrielle Giffords, membră democrată a Congresului SUA, rănită grav sâmbătă într-un atac armat la Tucson, în Arizona, primeşte doze de sedativ reduse progresiv, în cadrul tratamentului, şi este, prin urmare, "din ce în ce mai receptivă", a anunţat miercuri unul dintre medicii săi.

16 afișări
Imaginea articolului Medic: Gabrielle Giffords este "din ce în ce mai receptivă"

Medic: Gabrielle Giffords este "din ce în ce mai receptivă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul unei conferinţe de presă, doctorul Peter Rhee, traumatolog la Centrul medical universitar din Tucson, s-a declarat optimist cu privire la starea de sănătate a lui Gabrielle Giffords, în vârstă de 40 de ani, vizată de un atacator care a ucis şase persoane şi a rănit 14, sâmbătă, în timpul unui miting politic, în parcarea unui supermarket.

"Lucrurile pot merge foarte încet, apoi progresele pot veni foarte repede în unele momente, dar evenimente negative pot să se producă de asemenea, iar lucrurile pot lua o întorsătură negativă", a explicat doctorul Rhee.

Dar "sunt mulţumit să constat că nici unul dintre aceste evenimente negative nu s-a produs pentru moment", a adăugat el, explicând că reducerea sedativelor administrate lui Giffords o face să fie "din ce în ce mai receptivă", la patru zile după dramă.

Membră a Camerei Reprezentanţilor din partea statului Arizona, ea a fost victima unui singur glonţ în cap. La conferinţele precedente, medicii săi au subliniat că faptul că ea poate răspunde la comenzi simple, cum ar fi apăsarea mâinii, este un semn pozitiv în ceea ce priveşte şansele de refacere.

Autorul atacului, Jared Loughner, în vârstă de 22 de ani, a fost arestat după imobilizrea lui de către trecători. El a fost prezentat luni, pentru prima dată, în faţa justiţiei, la Phoenix. El este investigat pentru crime şi tentative de crimă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici