Meglena Kuneva ar putea candida la preşedinţia Bulgariei

Actualul comisar european din partea Bulgariei, Meglena Kuneva, a lăsat să se înţeleagă că ar putea candida la alegerile pentru preşedinţia ţării sale, după cum o sfătuiesc colegii de partid, informează site-ul Novinite.com.

11 afișări
Imaginea articolului Meglena Kuneva ar putea candida la preşedinţia Bulgariei

Meglena Kuneva ar putea candida la preşedinţia Bulgariei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt foarte flatată, flatată până la lacrimi, dar nu cred că este bine să vorbim acum despre funcţii viitoare. Trebuie să acţionăm astăzi, nu mâine. Eu personal nu mă gândesc la funcţii", a declarat, luni, Meglena Kuneva la postul local PRO.BG TV.

"Prefer mai degrabă să colaborez cu actualul preşedinte şi actualul premier decât să mă gândesc la (cum va fi - n.red.) viaţa mea peste doi ani, când cineva m-ar putea nominaliza pentru funcţia de preşedinte al republicii", a spus Kuneva.

Comentariile au apărut la o săptămână după ce lideri marcanţi ai Mişcării Naţionale pentru Stabilitate şi Prosperitate a fostului Rege Simeon de Saxa-Coburg au declarat că Meglena Kuneva ar putea fi foarte potrivită pentru postul de preşedinte sau prim-ministru.

Cu ocazia unei reuniuni a partidului desfăşurată duminica trecută în oraşul Kardjali (sud), doi dintre pretendenţii la conducerea acestui partid de centru, după retragerea lui Simeon de Saxa-Coburg, ca urmare a înfrângerii înregistrate la alegerile din iulie, Hristina Hristova şi Nikolai Vasilev, au arătat clar că Meglena Kuneva este un element de mare importanţă al partidului şi că ea şi-ar putea continua cu succes cariera politică după ce nu va mai fi comisar european.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici