Membrii Guvernului Pavel Filip au depus jurământul, în cursul nopţii de miercuri spre joi, pe fondul violenţelor de la Chişinău. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui a demisionat: "Am dezinformat presa"

Membrii noului Guvern al Republicii Moldova, condus de premierul Pavel Filip, au depus jurământul, în cursul nopţii de miercuri spre joi, la sediul Preşedinţiei. Informaţia a fost dezvăluită de Serviciul de presă al Preşedinţiei Republicii Moldova.

7639 afișări
Imaginea articolului Membrii Guvernului Pavel Filip au depus jurământul, în cursul nopţii de miercuri spre joi, pe fondul violenţelor de la Chişinău. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui a demisionat: "Am dezinformat presa"

Membrii Guvernului Pavel Filip au depus jurământul, în cursul nopţii de miercuri spre joi, pe fondul violenţelor de la Chişinău. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui a demisionat: "Äm dezinformat presa" (Imagine: ipn.md)

UPDATE 11:30 - Purtătorul de cuvânt al preşedintelui moldovean demisionează, recunoscând că a dezinformat presa

Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui moldovean Nicolae Timofti, a anunţat că demisionează, după ce Guvernul Filip a depus jurământul într-o ceremonie închisă şi secretă, recunoscând că a "dezinformat" presa fără să vrea, relatează IPN în pagina electronică.

Ţurcanu a comunicat joi, într-o conferinţă de presă, că a decis să demisioneze după ce a dezinformat mass-media, fără să vrea, cu privire la ceremonia de depunere a jurământului de către noul Executiv.

"Am făcut declaraţii pentru trei posturi de televiziune cu privire la amânarea depunerii jurământului pentru o altă zi. Aceea era poziţia oficială până la ora 22.00. După cum cunoaşteţi, s-a decis ulterior ca jurământul să fie depus în seara zilei de ieri. Nefiind în cunoştinţă de cauză am dezinformat, ceea ce nu este democratic", a declarat consilierul prezidenţial.

Vlad Ţurcanu a mulţumit tuturor pentru colaborare şi a precizat că urmează să scrie cererea de demisie.

UPDATE - Zece persoane rănite în protestele violente de la Parlamentul moldovean

Zece persoane au fost rănite şi au primit îngrijiri medicale la Chişinău, după ce zeci de protestatari au pătruns miercuri cu forţa, pentru scurt timp, în Parlamentul moldovean şi au cerut alegeri anticipate, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty în pagina electronică.

Jurământul noului Guvern a fost depus în faţa preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pe fondul protestelor violente de la Parlament.

"Aş vrea să încep prin a transmite tuturor cetăţenilor Republicii Moldova un apel la calm, spre evitarea violenţelor, care nu vor folosi nimănui. Este important să rămânem în spaţiul legal, indiferent de poziţiile politice pe care le avem. Îmi exprim speranţa că acest guvern, format după o lungă perioadă de instabilitate politică şi condiţii de interimat al Executivului, va şti să administreze cu competenţă şi pricepere situaţia dificilă în care se găseşte la ora actuală Republica Moldova", a declarat Timofti în faţa membrilor Guvernului condus de premierul Pavel Filip.

"Este vorba, în primul rând, de stabilizarea situaţiei economice şi financiare, care să permită efectuarea plăţilor sociale în regim normal. În acest sens se impune reluarea neîntârziată a dialogului cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu instituţiile financiare internaţionale. De modul în care se va acţiona în perioada imediat următoare va depinde credibilitatea pe plan intern şi internaţional a acestui Cabinet de miniştri. Susţinerea populară este un element obligatoriu pentru succesul politicilor guvernamentale", a adăugat Timofti.

"Îmi doresc să existe o bună colaborare între Guvern şi Parlament, în vederea promovării reformelor europene. Vă puteţi baza, din acest punct de vedere, pe sprijinul şefului statului", a încheiat Timofti.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici