Membrii Guvernului Pavel Filip au depus jurământul, în cursul nopţii de miercuri spre joi, pe fondul violenţelor de la Chişinău. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui a demisionat: "Am dezinformat presa"

Membrii noului Guvern al Republicii Moldova, condus de premierul Pavel Filip, au depus jurământul, în cursul nopţii de miercuri spre joi, la sediul Preşedinţiei. Informaţia a fost dezvăluită de Serviciul de presă al Preşedinţiei Republicii Moldova.

Membrii Guvernului Pavel Filip au depus jurământul, în cursul nopţii de miercuri spre joi, pe fondul violenţelor de la Chişinău. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui a demisionat: "Äm dezinformat presa" (Imagine: ipn.md)

UPDATE 11:30 - Purtătorul de cuvânt al preşedintelui moldovean demisionează, recunoscând că a dezinformat presa

Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui moldovean Nicolae Timofti, a anunţat că demisionează, după ce Guvernul Filip a depus jurământul într-o ceremonie închisă şi secretă, recunoscând că a "dezinformat" presa fără să vrea, relatează IPN în pagina electronică.

Ţurcanu a comunicat joi, într-o conferinţă de presă, că a decis să demisioneze după ce a dezinformat mass-media, fără să vrea, cu privire la ceremonia de depunere a jurământului de către noul Executiv.

"Am făcut declaraţii pentru trei posturi de televiziune cu privire la amânarea depunerii jurământului pentru o altă zi. Aceea era poziţia oficială până la ora 22.00. După cum cunoaşteţi, s-a decis ulterior ca jurământul să fie depus în seara zilei de ieri. Nefiind în cunoştinţă de cauză am dezinformat, ceea ce nu este democratic", a declarat consilierul prezidenţial.

Vlad Ţurcanu a mulţumit tuturor pentru colaborare şi a precizat că urmează să scrie cererea de demisie.

UPDATE - Zece persoane rănite în protestele violente de la Parlamentul moldovean

Zece persoane au fost rănite şi au primit îngrijiri medicale la Chişinău, după ce zeci de protestatari au pătruns miercuri cu forţa, pentru scurt timp, în Parlamentul moldovean şi au cerut alegeri anticipate, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty în pagina electronică.

Jurământul noului Guvern a fost depus în faţa preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pe fondul protestelor violente de la Parlament.

"Aş vrea să încep prin a transmite tuturor cetăţenilor Republicii Moldova un apel la calm, spre evitarea violenţelor, care nu vor folosi nimănui. Este important să rămânem în spaţiul legal, indiferent de poziţiile politice pe care le avem. Îmi exprim speranţa că acest guvern, format după o lungă perioadă de instabilitate politică şi condiţii de interimat al Executivului, va şti să administreze cu competenţă şi pricepere situaţia dificilă în care se găseşte la ora actuală Republica Moldova", a declarat Timofti în faţa membrilor Guvernului condus de premierul Pavel Filip.

"Este vorba, în primul rând, de stabilizarea situaţiei economice şi financiare, care să permită efectuarea plăţilor sociale în regim normal. În acest sens se impune reluarea neîntârziată a dialogului cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu instituţiile financiare internaţionale. De modul în care se va acţiona în perioada imediat următoare va depinde credibilitatea pe plan intern şi internaţional a acestui Cabinet de miniştri. Susţinerea populară este un element obligatoriu pentru succesul politicilor guvernamentale", a adăugat Timofti.

"Îmi doresc să existe o bună colaborare între Guvern şi Parlament, în vederea promovării reformelor europene. Vă puteţi baza, din acest punct de vedere, pe sprijinul şefului statului", a încheiat Timofti.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 21 comentarii
Taguri:
R.MOLDOVA ,
GUVERN ,
INVESTIRE ,
juramant ,
chisinau ,
moldova
COMENTARII
 • Dacian 21 ian 2016

  Rep.Moldova cuprinde doar 2/3 din teritoriul Basarabiei istorice sau 5 județe,fără ținuturile Hotin,Chilia, Cetatea Albă,Ismail care sunt ocupate și colonizate de Ucraina din iunie 1940!In plus,au apărut regiuni autonome,mai exact subordonate Rusiei:Găgăuzia,Taraclia,Bălți!Rep.Moldova NU…

 • eu 21 ian 2016

  Mai moldoveni,dar ce tot o lalaiti atat,referendum ptr alipire cu romania si pa bunica.condusi de tarani mai emancipati.unificare si punct.iar aici rusia voastra nu poate face nimic.

 • Muleand 21 ian 2016

  Daca protestarii erau proeuropa inseamna ca sforile guvernului sunt la Nuland ca ea era cu fffu.ck UE
  Astia care au jurat pe ascuns nu au nimic comun nici cu rusii nici cu UE doar cu licuricii si FMI

 • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
CEL MAI DUR ATAC de până acum al lui Putin la adresa României. A spus-o pentru prima dată cu subiect şi predicat. ESTE O ŢINTĂ