Mesaj "şovin", postat în limba română pe site-ul unui cotidian ungar

Un text în limba română a apărut duminică pe site-ul cotidianului Magyar Hirlap, au declarat editorii acestuia, care s-au declarat "şocaţi" de ura şovină exprimată de mesaj, relatează MTI.

77 afișări
Imaginea articolului Mesaj "şovin", postat în limba română pe site-ul unui cotidian ungar

Mesaj "şovin", postat în limba română pe site-ul unui cotidian ungar (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Editorii Magyar Hirlap au citit textul în limba română postat pe pagina noastră de start duminică dimineaţă, şocaţi", au declarat aceştia pentru MTI. Textul era scris în cea mai "pură tradiţie şovină", exprimând "o frustrare gravă" şi purtând o menţiune a morţii lui Marian Cozma, au declarat aceştia, afirmând că mesajul le-a "întors stomacul pe dos".

Cozma, un jucător de handbal român de la echipa ungară MKB Veszprem, a murit după ce a fost înjunghiat în faţa unui club din Veszprem, în februarie 2009.

Portalul de Internet ungar Index.hu susţine că atacul asupra site-ului cotidianului Magyar Hirlap este probabil opera grupului naţionalist român de hackeri Securitatea Naţională Română, care a atacat şi site-urile italiene RAI, La Stampa şi Corriere della Sera, precum şi pe cel al cotidianului francez Le Monde.

Site-ul cotidianului Magyar Hirlap încă nu funcţiona în cursul după-amiezii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici