Mexic: Bărbaţi înarmaţi au atacat poliţia federală în şase oraşe din Michoacan. Peste 20 de persoane au murit

Bărbaţi înarmaţi au atacat poliţia federală în şase oraşe din statul Michoacan (vest), provocând în total moartea a 22 de persoane, a anunţat miercuri Ministerul de Interne.

2102 afișări
Imaginea articolului Mexic: Bărbaţi înarmaţi au atacat poliţia federală în şase oraşe din Michoacan. Peste 20 de persoane au murit

Mexic: Bărbaţi înarmaţi au atacat poliţia federală în şase oraşe din Michoacan. Peste 20 de persoaneu au murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În prezent, numărăm doi membri ai poliţiei federale şi 20 de criminali ucişi şi 15 răniţi", a anunţat într-un comunicat Comisia naţională de securitate a Ministerului de Interne.

În mai, Guvernul mexican a promis să menţină mii de militari în această regiune, unde activează carteluri de droguri violente, până la reinstaurarea păcii.

Ministrul de Interne, Miguel Angel Osorio Chong, a organizat o reuniune între forţele de securitate naţionale şi oficialii locali din capitala statului, Morelia, pentru a discuta despre un val de crime care a determinat mai multe oraşe să creeze grupuri de autoapărare.

Aproximativ 4.000 de militari, precum şi 1.000 de poliţişti federali au fost mobilizaţi în această perioadă, potrivit oficialilor. Osorio Chong a declarat că militarii vor pleca doar atunci când condiţiile de securitate se vor ameliora şi când Guvernul acestui stat va fi în măsură să facă faţă singur.

Michoacan a fost primul stat care a primit militari pe teritoriul său, atunci când fostul preşedinte Felipe Calderon a decis să mobilizeze zeci de mii de soldaţi în ţară pentru a lupta împotriva cartelurilor de droguri, în 2006.

Acestea din urmă există de decenii în acest stat situat în vestul ţării. Ele cultivă marijuana şi mac şi fabrică aici droguri sintetice în laboratoare improvizate, pe care le exportă în Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici