Mihai Ghimpu consideră că sunt şanse mari să fie reconstituită Alianţa pentru Integrare Europeană

Mihai Ghimpu, preşedinte interimar al Republicii Moldova şi lider al Partidului Liberal, consideră că sunt şanse mari să fie reconstituită Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE), care să îl desemneze pe şeful statului, informează Jurnal de Chişinău în ediţia online.

15 afișări
Imaginea articolului Mihai Ghimpu consideră că sunt şanse mari să fie reconstituită Alianţa pentru Integrare Europeană

Mihai Ghimpu consideră că sunt şanse mari să fie reconstituită Alianţa pentru Integrare Europeană (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Ne lipseşte un vot, dar sunt convins că cineva dintre comunişti va vota pentru preşedintele ţării", a declarat Mihai Ghimpu.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, mulţi din viitorii deputaţi comunişti nu se vor regăsi pe lista PCRM la viitoarele alegeri şi, din acest motiv, vor vota pentru preşedintele ţării. "Şi ce dacă comuniştii au 44 de mandate? Pot să aiba şi 49, că tot nu-i ajuta cu nimic. Noi vom reface AIE şi vom reuşi să alegem şeful statului. Dacă cineva o să prefere să facă alianţă cu comuniştii, nu are decât. Noi, cei din PL, suntem pregătiţi să stăm în opoziţie. Nu am venit în politică sa îmbrac haina de împărat, ci să spun adevărul", a precizat Mihai Ghimpu.

Cu toate acestea, preşedintele interimar a declarat că doreşte o coaliţie democratică la guvernare, îndemând reprezentanţii Partidului Liberal Democrat (PLDM) să iniţieze negocierile pentru constituirea unei alianţe.

"Cel care are cele mai multe mandate trebuie să iniţieze negocierile. Asta nu înseamnă că liberal-democraţii pot pretinde cele mai importante funcţii în stat. PL, Partidul Democrat şi PLDM sunt la fel de importante în ceea ce priveşte crearea unei coaliţii de guvernare", subliniază Ghimpu.

Ghimpu l-a criticat pe Vladimir Voronin, care a spus ca PCRM a fost "furat" cu zece la sută. "Văd că nici la matematică nu stă prea bine. Cum i se puteau fura zece la sută? Dacă are probe, să le prezinte", a zis Ghimpu.

Mihai Ghimpu şi-a exprimat dezamăgirea că Alianţa Moldova Noastră nu a intrat în Parlament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici