Militar ucrainean din forţele speciale, inculpat în Rusia pentru uciderea unor civili în Ucraina

Un militar din cadrul forţelor speciale ucrainene a fost inculpat în Rusia pentru uciderea unor civili în estul Ucrainei, a anunţat miercuri Comitetul rus de anchetă.

551 afișări
Imaginea articolului Militar ucrainean din forţele speciale, inculpat în Rusia pentru uciderea unor civili în Ucraina

Militar ucrainean din forţele speciale, inculpat în Rusia pentru uciderea unor civili în Ucraina (Imagine: Shutterstock)

Serghei Litvinov, un soldat din batalionul forţelor ucrainene "Nipru", a mărturisit că a "ucis personal civili, inclusiv femei şi copii, în satele Melovoie, Şirokii, Makarovo şi Kamişnoie", a declarat Vladimir Markin, un purtător de cuvânt al Comitetului, citat într-un comunicat.

Serghei Litvinov "nu a fost adus cu forţa în Rusia: el a venit singur în Rusia, dându-se drept civil", cu scopul de a căuta un loc de muncă într-un spital, a declarat purtătorul de cuvânt.

Soldatul "a fost arestat şi urmează să fie transferat în curând la Moscova, pentru un examen psihiatric", potrivit aceleiaşi surse.

Litvinov a fost inculpat în cadrul unei anchete pentru "genocid (asupra) populaţiei rusofone" în regiunile Doneţk şi Lugansk, două fiefuri ale rebelilor proruşi în regiunea Donbas, procedură care a fost deschisă luni, a adăugat Markin.

Peste 1.300 de persoane, inclusiv aproximativ 200 de femei şi copii, au fost ucise în confruntări armate între forţele ucrainene şi rebeli în Donbas, în decurs cinci luni, a afirmat Comitetul rus de anchetă într-un comunicat.

În iulie, Rusia a anunţat deja arestarea femeii pilot din armata ucraienană Nadia Savşcenko, capturată de către rebeli proruşi şi acuzată că este implicată în moartea a doi jurnalişti ruşi, ucişi în estul Ucrainei, acuzaţii pe care aceasta le respinge.

Regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk sunt, de cinci luni, teatrul unor confruntări armate care s-au soldat cu peste 3.200 de morţi şi care au provocat exodul a peste 600.000 de civili, potrivit ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici