Minister rus: Sistemul antibalistic american din Polonia şi România încalcă un tratat ruso-american

Desfăşurarea sistemului antibalistic al SUA din România şi planurile de a plasa mai multe sisteme de apărare în Polonia încalcă un tratat în vigoare dintre statul rus şi cel american, a declarat ministerul de Externe de la Kremlin, informează Reuters.

3385 afișări
Imaginea articolului Minister rus: Sistemul antibalistic american din Polonia şi România încalcă un tratat ruso-american

Minister rus: Sistemul antibalistic american din Polonia şi România încalcă un tratat ruso-american (Imagine: AFP/ Mediafax ARhiva Foto)

Elemente antibalistice americane sunt instalate, în cadrul sistemului NATO antirachetă, în România, urmând să fie montate şi în Polonia.

Rezultatele analizelor ruse bazate pe simulări computerizate confirmă că elementele antirachetă americane sunt îndreptate împotriva Rusiei şi Chinei

Ministerul rus de Externe a afirmat sâmbătă că planurile SUA încalcă tratatul INFT, semnat de Washington şi Rusia la sfârşitul anilor 1980, acesta fiin o încercare a celor două state de a elimina rachetele de rază lungă şi scurtă convenţionale şi nucleare.

”Realitatea incontestabilă este că aceasta este o încălcare gravă a obligaţiilor tratatului INFT”, a anunţat ministerul rus pe site-ul său.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici