Ministrul Apărării: Forţele armate ruse desfăşoară exerciţii complementare, auxiliare care nu sunt notificate. Nu suntem nici noi, nici NATO, nici UE în postura în care să respingem dialogul sau cooperarea cu Federaţia Rusă

Forţele armate ruse desfăşoară exerciţii complementare, auxiliare care nu sunt notificate în cadrul exerciţiului Caucaz 2016, a declarat ministrul Apărării, Mihnea Motoc, care a precizat că România este îngrijorată de faptul că o serie de aplicaţii au loc în apropierea estului Ucrainei.

3429 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării: Forţele armate ruse desfăşoară exerciţii complementare, auxiliare care nu sunt notificate. Nu suntem nici noi, nici NATO, nici UE în postura în care să respingem dialogul sau cooperarea cu Federaţia Rusă

Ministrul Apărării: Forţele armate ruse desfăşoară exerciţii complementare, auxiliare care nu sunt notificate. Nu suntem nici noi, nici NATO, nici UE în postura în care să respingem dialogul sau cooperarea cu Federaţia Rusă

"Suntem la debutul unui exerciţiu de mare amploare - Caucaz 2016. Un exerciţiu notificat, dar care, conform observaţiilor de la ediţiile anterioare, este un exerciţiu anual pe care îl desfăşoară forţele armate ruse. Este însoţit de exerciţii complementare, auxiliare care nu sunt notificate. Suntem preocupaţi de scenariile care se exersează şi de faptul că o serie de aplicaţii au loc în proximitatea zonei de instabilitate din estul Ucrainei", a declarat Mihnea Motoc, la Realitatea Tv.

Ministrul Apărării a declarat că au existat în premieră exerciţii militare ruseşti, în estul Mediteranei, care au avut o dezvoltare ofensivă şi că aceste lucruri nu au cum să nu îngrijoreze România.

"Nu suntem nici noi, nici NATO, nici Uniunea Europeană în postura în care să respingem dialogul sau cooperarea cu Federaţia Rusă", a completat Motoc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici