Ministrul britanic pentru Brexit: Jurisdicţia unilaterală a Curţii Europene de Justiţie în Regatul Unit, inacceptabilă

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a declarat, luni, că jurisdicţia unilaterală a Curţii Europene de Justiţie, în Regatul Unit, după ieşirea din UE, este "inacceptabilă şi nu va funcţiona", citează Reuters.

1486 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic pentru Brexit: Jurisdicţia unilaterală a Curţii Europene de Justiţie în Regatul Unit, inacceptabilă

Ministrul britanic pentru Brexit: Jurisdicţia unilaterală a Curţii Europene de Justiţie în Regatul Unit ,inacceptabilă (Imagine: Hepta)

"Acordul la care vom ajunge va necesita o aplicare independentă şi imparţială. Obsesia Bruxelles-ului privind jurisdicţia unilaterală a Curţii Europene de Justiţie, în Regatul Unit, după ce vom fi ieşit din UE, este inacceptabilă şi nu va funcţiona", a declarat ministrul britanic pentru Brexit, David Davis.

Miniştrii de Externe din Uniunea Europeană i-au acordat luni, cu unanimitate de voturi, francezului Michel Barnier mandatul pentru a începe negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, notează site-ul Le Parisien.

În afara de acordarea mandatului pentru Michel Barnier, miniştrii europeni de Externe au aprobat constituirea unui grup de lucru pentru Brexit în cadrul Consiliului Uniunii Europene, care va fi condus de către Didier Seeuws, un belgian care îl consiliază pe Donald Tusk.

Cele mai importante directive de negociere privind Brexit includ drepturile cetăţenilor, acordul financiar şi situaţia Irlandei, precum şi alte chestiuni în care există un risc de incertitudine juridică după Brexit.

Săptămâna trecută, negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, au vorbit în Parlamentul European despre poziţia Blocului comunitar în privinţa acordurilor financiare după Brexit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici