Uniunea Europeană nu va iniţia negocierile cu Marea Britanie până când Londra nu va achita restanţele. Despre ce sumă este vorba

Statele Uniunii Europene au avertizat, luni, Marea Britanie că negocierile pe tema relaţiilor post-Brexit nu vor începe până când Londra nu va achita datoriile curente faţă de blocul comunitar, relatează Reuters.

8979 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană nu va iniţia negocierile cu Marea Britanie până când Londra nu va achita restanţele. Despre ce sumă este vorba

UE nu va iniţia negocierile cu Marea Britanie până când Londra nu va achita restanţele

Guvernele statelor UE au aprobat luni planul comun de negocieri pe tema Brexit, dar au reiterat insistenţa de a nu negocia viitoarele relaţii cu Marea Britanie, dacă Londra nu îşi va achita datoriile.

În prima etapă, negocierile se vor referi la condiţiile ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, iar apoi la viitoarea relaţie bilaterală.

"Este clar că în problemele financiare dacă negocierile se vor bloca nu vom ajunge la etapa a doua, adică la viitoarele relaţii între Uniunea Europeană şi Marea Britanie", a declarat Jean Asselborn, ministrul de Externe din Luxemburg.

"Este un principiu britanic ca atunci când faci parte dintr-un club şi pleci trebuie să îţi plăteşti datoriile", a spus, la rândul său, Bert Koenders, ministrul olandez de Externe.

Potrivit unor oficiali europeni, Uniunea Europeană intenţionează să sesizeze Curtea Internaţională de Justiţie, dacă Guvernul de la Londra va refuza să achite obligaţiile financiare restante ale Marii Britanii, estimate la o sumă cuprinsă între 60 şi 100 de miliarde de euro.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici