Rusia şi Turcia au semnat un acord pentru înlăturarea restricţiilor privind schimburile comerciale

Rusia şi Turcia au semnat, luni, un acord pentru înlăturarea restricţiilor privind schimburile comerciale dintre cele două ţări, în cadrul summitului Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), notează site-ul Daily Sabah.

982 afișări
Imaginea articolului Rusia şi Turcia au semnat un acord pentru înlăturarea restricţiilor privind schimburile comerciale

Rusia şi Turcia au semnat un acord pentru înlăturarea restricţiilor privind schimburile comerciale (Imagine: Hepta)

Documentul a fost semnat de către vicepremierii celor două ţări, Arkadi Dvorkovici şi Mehmet Şimşek. Şefii guvernelor Rusiei şi Turciei, Dmitri Medvedev şi Binali Yildirim, au participat la ceremonia de semnare.

Rusia va menţine restricţiile privind achiziţia de roşii din Turcia, dar va renunţa la celelalte pentru fructe şi legume.

În prealabil, premierul rus Dmitri Medvedev a purtat discuţii cu omologul său turc. Medvedev urmează să se întâlnească şi cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în timpul unei vizite oficiale la Istanbul.

Embargoul Rusiei asupra schimburilor comerciale cu Turcia a fost introdus la 1 ianuarie 2016, ca răspuns la doborârea unui avion rusesc de către armata Turciei la graniţa cu Siria, din 2015.

În luna mai, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat după întrevederea cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, că relaţiile dintre cele două ţări au revenit la normal. Totuşi, liderul de la Moscova a anunţat că vor fi menţinute restricţiile privind acordarea vizelor pentru cetăţenii turci.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici