Ministrul bulgar de Interne: Este importantă menţinerea unui dialog deschis cu omologul german

Ministrul bulgar de Interne, Tsvetan Tsvetanov, a declarat, joi, înaintea Consiliului JAI, că pentru el este importantă "menţinerea unui dialog constant, deschis şi constructiv" cu omologul german Hans-Peter Friedrich în vederea căutării unei soluţii comune pentru aderarea la Schengen.

158 afișări
Imaginea articolului Ministrul bulgar de Interne: Este importantă menţinerea unui dialog deschis cu omologul german

Ministrul bulgar de Interne, Tsvetan Tsvetanov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul bulgar a fost întrebat de jurnalişti, la intrarea la lucrările Consiliului JAI, ce părere are despre poziţia exprimată de Friedrich privind opunerea veto-ului Germaniei faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

"Ieri am avut ocazia să vorbim cu ocazia reuniunii de lucru a PPE. Pentru mine este importantă menţinerea unui dialog constant, deschis şi constructiv şi să căutăm cu toţii o soluţie comună", a spus Tsvetanov.

El a arătat că în Consiliul JAI de joi se va face numai o informare privind aderarea la Schengen a celor două ţări, pentru care rămâne să caute în perioada următoare un acord la nivelul tuturor celorlalte state membre.

"Ştiţi că aderarea Bulgariei a fost amânată de doi ani din cauza opoziţiei exprimate de Olanda şi Finlanda. Cu toate acestea, eu sunt ministru de Interne şi ceea ce este important pentru mine este să continuăm să avem o legătură operaţională în domeniul cooperării poliţieneşti deoarece deciziile politice nu ar trebui să influenţeze activitatea comună operaţională care este în interesul întregii UE", a spus ministrul de la Sofia.

El a ţinut să amintească faptul că în iulie 2012 poliţiştii bulgari au reuşit capturarea unui total de 16 tone de haşiş a căror destinaţie era Olanda şi Belgia, fiind important de reţinut şi că ţara sa este "implicată foarte activ" în cooperarea din cadrul Europol, la cum este şi pentru asigurărea securităţii la frontiera externă a UE.

Consiliul JAI nu va lua joi nicio decizie privind aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, din cauza opoziţiei mai multor state membre, Germania, Olanda şi Finlanda anunţând în ultimele zile că se vor opune intrării celor două ţări dacă se va ajunge la vot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici