Ministrul francez al Agriculturii face apel la „patriotism gastronomic" pentru masa de sărbători

  • Cu două zile înainte de Ajunul Crăciunului, ministrul Agriculturii, Julien Denormandie a lansat un apel pentru „patriotism gastronomic”.
  • Invitat la o emisiune TV, el a reiterat apelul către francezi să consume produse locale şi proaspete pentru a susţine agricultura franceză.
585 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez al Agriculturii face apel la „patriotism gastronomic" pentru masa de sărbători

Ministrul francez al Agriculturii face apel la „patriotism gastronomic" pentru perioada sărbătorilor

El a repeta de mai multe ori: „Fac apel la acest patriotism de consum”, la „patriotismul gastronomic”. Odată cu închiderea restaurantelor din cauza crizei Covid, multe sectoare agricole suferă. „Încercăm să aducem ajutoarele potrivite în locurile potrivite”, relatează Le Figaro.

Ajutorul economic pentru agricultura franceză va fi situtat în jurul valorii de "un miliard”, a spus el. „Pentru sectorul vitivinicol, de exemplu, este mai mare de 250 de milioane de euro”, a spus el.

9 ferme afectate de gripa aviară

Sectorul  agricol deja afectat grav de criza coronavirus a primit o nouă lovitură - gripa aviară. Potrivit ministrului, „sunt afectate 9 ferme, cu un focar mare în Landes”.

În plus, la întrebarea despre consecinţele economice ale Brexitului, Julien Denormandie a avertizat: odată cu închiderea frontierelor şi „dificultăţile de accesare a pieţei britanice, acest lucru va avea un impact asupra sectoarelor noastre”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici