Ministrul iranian de Externe s-a întâlnit la Damasc cu preşedintele Bashar al-Assad

Şeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, a cărui ţară este principalul aliat al regimului sirian, a avut, miercuri, la Damasc, convorbiri cu preşedintele Bashar al-Assad, anunţă agenţia oficială Sana.

106 afișări
Imaginea articolului Ministrul iranian de Externe s-a întâlnit la Damasc cu preşedintele Bashar al-Assad

Şeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif şi preşedintele Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vizita ministrului iranian de Externe la Damasc face parte dintr-un turneu în mai multe ţări din regiune, înainte de conferinţa de pace Geneva II, prevăzută pentru 22 ianuarie şi la finalul căreia se aşteaptă o soluţie pentru războiul din Siria, care a provocat peste 130.000 de morţi în aproape trei ani.

Ministrul a declarat la sosirea la Sana că obiectivul vizitei este "să ajute ca la conferinţa Geneva II să fie obţinute rezultate care să folosească intereselor poporului sirian".

El a adăugat că are în vedere "coordonarea poziţiilor şi eforturilor în vederea restabilirii securităţii în Siria", cerând "tuturor părţilor să lupte împotriva extremismului şi terorismului, care reprezintă o ameninţare pentru toţi".

Conferinţa de presă a ministrului iranian de externe, prevăzută pentru miercuri după-amiază, a fost anulată, potrit unei surse diplomatice.

Ministrul Zarif a afirmat, luni, la Beirut, că ţările care vor încerca să îndepărteze Iranul de la conferinţa de pace din Elveţia vor regreta.

Şeful diplomaţiei iraniene s-a întâlnit în capitala Libanului cu principalii lideri ai ţării, inclusiv Hassan Nasrallah, liderul mişcării şiite Hezbollah, care luptă alături de regimul sirian împotriva rebelilor.

Teheranul este acuzat că susţine militar şi financiar Damascul, ceea ce a negat de fiecare dată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici