Ministrul luxemburghez de Externe: Ungaria ar trebui exclusă din Uniunea Europeană / Ministrul ungar de Externe a respins afirmaţiile omologului său luxemburghez

Ungaria ar trebui să fie exclusă din Uniunea Europeană, a declarat marţi ministrul luxemburghez de Externe, Jean Asselborn, care a criticat dur politicile Budapestei privind migraţia, libertatea presei şi independenţa justiţiei, notează agenţia de ştiri Dpa. UPDATE: Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, critică afirmaţiile omologului său luxemburghez care a cerut expulzarea Ungariei din UE.

41036 afișări
Imaginea articolului Ministrul luxemburghez de Externe: Ungaria ar trebui exclusă din Uniunea Europeană / Ministrul ungar de Externe a respins afirmaţiile omologului său luxemburghez

Ministrul luxemburghez de Externe: Ungaria ar trebui exclusă din Uniunea Europeană (Imagine AFP)

"Acele state - cum ar fi Ungaria - care ridică garduri împotriva refugiaţilor de război sau care încalcă libertatea presei sau independenţa judiciară ar trebui să fie temporar - şi dacă este necesar - definitiv excluse din UE," a declarat Asselborn în cadrul unui interviu pentru cotidianul german Die Welt.

Oficialul a mai argumentat că aceasta este singura modalitate de menţinere a coeziunii şi valorilor Blocului comunitar

"Gardul pe care Ungaria îl construieşte pentru a descuraja refugiaţii devine din ce în ce mai lung, înalt şi mai periculos. Ungaria nu este prea departe de a da ordin de tragere asupra refugiaţilor," a acuzat Asselborn.

Ministrul luxemburghez a mai afirmat că Ungaria nu ar avea şanse de aderare la UE dacă ar fi făcut solicitarea în acest moment.

În ultimii ani, Ungaria, condusă de premierul conservator Viktor Orban, a intrat adesea în conflict cu UE, printre divergenţe fiind gestionarea crizei refugiaţilor, reintroducerea pedepsei capitale şi reformele guvernamentale.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a respins afirmaţiile omologului său luxemburghez, Jean Asselborn, care a declarat că Ungaria ar trebui să fie expulzată din UE, spunând despre Asselborn că vrea "să distrugă securitatea şi cultura Europei," notează agenţia de ştiri MTI.

Ungaria ar trebui să fie exclusă din Uniunea Europeană, a declarat marţi ministrul luxemburghez de Externe, Jean Asselborn, care a criticat dur politicile Budapestei privind migraţia, libertatea presei şi independenţa justiţiei.

Szijjarto a declarat că "arogant şi frustrat", Asselborn "de mult timp s-a exclus singur din rândul politicienilor de luat în serios".

În ceea ce priveşte viitorul referendum privind cotele de imigranţi propuse de UE, Szijjarto a declarat că alegătorii din Ungaria vor avea posibilitatea de a indica "cu cine vor să trăiască împreună şi cu cine nu".

La data de 2 octombrie, cetăţenii din Ungaria îşi vor exprima opinia în legătură cu "imigraţia ilegală, sistemul de cote propus de Bruxelles, şi asupra unor personaje precum Asselborn," a mai adăugat oficialul de la Budapesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici